Headerbild

Kategorier

Ekonomiskt stöd för att alla barn och ungdomar ska kunna idrotta

2019-09-18 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Under hashtaggen #allaskaharåd vill Upplands Idrottsförbund belysa att alla barn ska ha möjlighet att idrotta, oavsett föräldrarnas plånbok.

Upplands Idrottsförbund har infört ett ekonomiskt stöd som idrottsföreningar kan söka. Föreningen kan ansöka om max  3000 kronor per person och personerna i fråga ska vara i åldern 7–25 år.

Det finns medlemmar som hindras att delta i idrottsföreningars verksamheter fullt ut. Det kan handla om att barnet eller ungdomen saknar utrustning, inte kan delta på träningen eller inte har möjlighet att följa med på cuper, läger och turneringar. "Vi vet att det finns barn och ungdomar som idag står helt utanför idrottsrörelsen just på grund av de kostnader som idrottandet innebär", förklarar Pär Englund, bidragsansvarig hos Upplands Idrottsförbund.  

Upplands Idrottsförbund vill möjliggöra för alla barn och ungdomar att, på lika villkor, kunna delta i idrottsföreningarnas verksamhet.

"Utifrån idrottens idéprogram Idrotten vill ska alla ha rätt att vara med. Nu skapar vi förutsättningar för det", avslutar Jonas Värm, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott hos Upplands Idrottsförbund.

 

Ansökan om ekonomiskt stöd görs av idrottsföreningen.

Ta kontakt med kansliet för vidare info!!!

uppsalahi@telia.com

Adress

Uppsala Parasportförening UHI Fyrishov, Idrottsgatan 2 75333 Uppsala

Kontakt

Tel: 018232300 Mobil: 0736238977 E-post: uppsalahi@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in