Headerbild

Kategorier

Nationaldagsfirande för Uppsala Handikappidrott

2017-06-07 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Sveriges Nationaldag och Svenska Flaggans Dag på Skansen 6 juni 2017

Lidia Svedberg, Thonny Wall och Maria-Therése Renemar deltog vid fanmottagningen.

18.30 började nationaldagsfirandet på Skansen, och då kom hela kungafamiljen åkandes i häst och vagn. Vi satt till vänster om scenen så kungliga kortegen stannade bredvid oss på röda mattan. Kändes overkligt och samtidigt mäktigt att vara så nära. Programmet fortsatte med musik och olika tal men tillslut var det vår tur. Vi var flera föreningar som skulle få fanor så vi leddes backstage och fick sen gå upp till scenen via en trappa.

Nu var det dags för oss att göra entré. I högtalare sades ” Om alla kan sjunga så kan också alla sporta. Uppsala Handikappidrott har i 50 år fått människor i alla åldrar att t ex spela basket, fotboll eller träna gymnastik och det är värt en fana från Kungen 

Känns som en dröm när vi gick fram och stannade framför HM Konungen. Han räcker över fanan och säger "Vårda den väl!" och vi svarade "Tack ers majestät!" Vi niger och bugar och marscherar ut från scenen och nerför en trappa. 

Alla föreningar med sina fanor får ställa sig upp till vänster om scenen och där fick vi sen stå i givakt med en svensk fana vi fått av Kungen och sjunga Sveriges nationalsång i huvudstaden- på nationaldagen.

Vilken dag för Uppsala Handikappidrott

 

Nedan följer länk till SVT Play där ni kan se hela programmet. (vill ni se endast fanmottagning så spola fram 42 min, Uppsala Handikappidrott tar emot fana cirka 45 min )

https://www.svtplay.se/video/13946952/nationaldagen-2017/nationaldagen-2017-6-jun-20-00?start=auto

Alternativt så gå in på svt.se sök nationaldagen och klicka på videon.

Adress

Uppsala Parasportförening UHI Fyrishov, Idrottsgatan 2 75333 Uppsala

Kontakt

Tel: 018232300 Mobil: 0736238977 E-post: uppsalahi@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in