Headerbild

Kategorier

Guldmedalj till Uppsala Handikappidrott

2016-10-27 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

I samband med 50-årsjubileet så tog Uppsala Handikappidrott emot förtjänsttecken i guld från Upplands Idrottsförbund den 15 oktober 2016.

Sunes tacktal vid mottagandet i samband med UHI:s 50-årsjubileum på Uppsala slott den 15 oktober 2016.

Det är med stor glädje och stolthet vi i dag mottager det finaste förtjänsttecknet inom uppländsk idrott, nämligen Upplands Idrottsförbunds förtjänsttecken i guld. Kriterierna är att guldmedalj tillfaller förening, som varit ansluten till förbundet i minst 50 år och utfört ett förtjänstfullt arbete för uppländsk idrott. Dessa kriterier är i dag uppfyllda av UHI.

Våra kontakter och samverkan med Upplands Idrottsförbund har alltid varit goda. UHI har alltid haft hög prioritet på att sprida information och kunskap om handikappidrott och om UHI som förening. Vi har efter UHI:s bildande genomfört många besök i skolor inom Uppsala kommun och län, där elever och lärare fått möjlighet att testa förekommande grenar inom handikappidrotten.

År 2004 satsade regeringen en miljard kronor under en fyraårsperiod på projektet Handslaget, som avsåg stöd till idrottens barn- och ungdomsverksamhet och åldergrupperna 7 - 25 år.  Vid regeringsskiftet 2007 bytte man namn till Idrottslyftet och nya pengar tillfördes projektet. UHI kom snabbt in i projektet via Upplands Idrottsförbund som förmedlade det statliga bidrag som tillföll vår region. Vår målsättning var att sprida mer kännedom om handikappidrott och projektet gav oss andra förutsättningar. Vi fick möjlighet att inbjuda skolklasser, skolledning, företag, tränings- och rehabcenter till Fyrishov och där utveckla vår informationsverksamhet i prova-på-form och samtidigt ge information om UHI som förening, om ledarskap, handikapplära, klassificering, viktiga ämnen i sammanhanget.

För UHI:s del har projektet varit ett fantastiskt forum för att sprida kännedom om den verksamhet vi företräder. Ett mycket välbesök och populärt projekt där deltagarna, efter ett tidigare besök, inbjudit sig själva för att få ytterligare kunskap om handikappidrotten. Besöksantalet har under en dryg 10-årsperiod varit 400-500 per termin. Därtill har det givits möjlighet att besöka och deltaga i UHI:s 10 sektionsaktiviteter vid träning- och tävlingstillfällen. Mer information, kommunikation och UHI:s övriga aktiviteter finns att läsa i vår jubileumsskrift.

Som sagt, vi är glada, vi är stolta över den fina förtjänstmedalj som nu tilldelats oss. Den kommer att få en hedersplats på vårt kansli i Fyrishov och finns där till allmän beskådan framöver.

Sune Ahlinder UHI:s grundare och

Hedersordförande

Adress

Uppsala Parasportförening UHI Fyrishov, Idrottsgatan 2 75333 Uppsala

Kontakt

Tel: 018232300 Mobil: 0736238977 E-post: uppsalahi@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in